Siirry pääsisältöön

JOUTSENEN JÄLJILLÄ

Silloin tällöin tulee käytyä kotikonnuilla viikonloppuvieraana ja nyt tämän uuden harrastuksen merkeissä otin myös kameravarusteet mukaan. Josko tuolta Hauholta löytyisi erilainen lajikirjo kuin Tampereelta. Noh, tiedänhän minä, ettei se paljoa poikkea, mutta jos jotain uutta löytyisi :) Jo menomatkalla linja-autosta näin, kun Hauholla Vuolteen virralla oli jään reunalla viisi laulujoutsenta. En niitä enää sinä iltana mennyt kuvaamaan, mutta heti aamulla ajattelin tehdä retken.
Lähdin siis aamulla kävellen kohti virtaa, olihan matkaa kuitenkin vaan vajaa 3 km suuntaansa. Ja kävellessä ehtii tarkkailla ympäristöä paremmin, kuin esimerkiksi polkupyörällä kulkiessa. Polkupyörä kuuluu kyllä vakiokulkuneuvoihin ja sillä on hyvä siirtyä hieman pidemmät etapit. Noh, ei aikaakaan, kun tien vierustan koivussa näkyi liikettä. Katsoin pitkän objektiivin läpi ja huomasin, että kyseessä on taas uusi laji. Ja oli muuten näyttävän näköinen! Kävelin hiljaa lähemmäs ja siinä se oli, noin neljän metrin päässä, esteetön kuvauslinja, täydellisessä auringonvalossa, Kanarialintu! No ei sentään. Keltasirkku :)

Keltasirkku 



No mutta viimein pääsin sinne joelle ja kuinkas sattuikaan. Kaksikymmentä laulujoutsenta ja yksi telkkäpariskunta. Osa joutsenista nukkui jään reunalla, osa uiskenteli lähempänä ja osa kauempana. Muutama selvästi pariutunut pariskuntakin sieltä löytyi. Sain myös kuvattavaaksi pienen lentonäytöksen :) 


Telkkä koiras

Telkkä naaras









Paluumatkalla huomasin etäältä erikoista käyttäytymistä kaukaisessa puussa. Se on kumma miten uuden lajin voi jo tunnistaa pelkästä käyttäytymisestä ja ehkä hieman myös linnun koosta. Yhdessä puussa oksalta toiselle lennähtävän ja välillä paikallaan ilmassa pysyttelevän linnut tunnistin Tilhiksi. Näitä oli kahdeksan kappaleen parvi. Taas yksi uusi laji sadan kuvatun lajin tavoitteeseen :)



Kommentit